1/26/2012

they are half way in tying their knot! :)

assalamualaikum and selamat pagi!


phew! finally! blog ini diupdate oleh tuannya yang SUPER MALAS!
my last post was march 2011 and now! JANUARY 2012!

OMG! sori lah,tuan blog super busy lately. ini pon dapat hidayah nak update after attending a good friend of mine punya engagement ceremony! :)

well, i'm super excited and happy for her but at the same time deep in my heart i'm a lil bit sad. but it's not like sedih yang macam putus cinta tu NO NO NO.. sebak je lah sebab she gonna end up her 'BUJANG life' soon. habis la jusiza, NO MORE ronggeng after this. oh no, i'll miss my BEBELAN SI MULUT LASER~ *sigh*

ok enough said, let's enjoy the pics!

BEHIND THE SCENE


1) the day before the ceremony. ok, i had small meeting with my girls at secret recipe. hahaha meeting la sangatttt! 

erin. promoting secret recipe or pizza hut? *confuse*

lina Jah~ hahahahaha

mmg stok mintak lempangan manja la gamba aku ni -.-'

ordered by me! chocolate banana! :)
ok ok. tengok gamba pon dah rasa nak makan again. haish




2) the engagement day!

i fetched lina at 10.30 AM and then terus pergi ambil ju's engagement cake.

ok. seriously i had no idea. nak bagi apa la dekat retis ni for her half-BIG day. haha.. half la,tunang kan :P
so i decided to give her this
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TARA!!!! :))

haha..haruslah ada gamba aku dengan kek kannnn :P


classic cheese cake!
nah ju! hadiah untuk hang! hope you like it! :)))





lepas collect cake terus laju2 drive ke rumah je sebab nak bawak ju make up!

butik ni terletak di SP plaza. ni actually butik kawan ju.
dia yang sponser segala makeup and baju tunang ju on that day.
baik kan? so! do i have to start berbaik-baik with her? so dia pon boleh sponser me as well? HAHAHA
owh well, kata pon retis. harus la orang sponser kannnnnnnnnnn *mulut senget*

ju sebelum make up~ wiwit muka nervous letteww

ok. this is her engagement 'outfit'
ok, mula2 tengok ni i was like ARE YOU SERIOUS THIS IS YOUR DRESS?
hang bertunang ka apa baju gojes sangat ni? haha
owh 2 saat lepas tu baru sedar, RETISSS KAN! hahaha




70% siap~
gojesssssssss
bulu mata RCW!










ok. the sarung2 cincin part and post-engagement pics akan bersambung di lain entry.
HAHAHAHA








7 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

pasni retiss naik pelamin kompom lagi kebaboommm

meletup uols..

Erin Azizan said...

hammboiiii ada part2 seksaitedd hoiii cik fana update belog...mcm tak pecaya pulakkk

♥yaya budak suka embun♥ said...

cantiknyaaa tuannya dan baju mmg meletooppp

tahniah :D

fRaMe+LenSeS said...

Wahhh, tahniah. ;) tmpg appy

ohHH! LuGhohhhh~ said...

aku rasa part sarung cincin next year baru akak kita ni buat ni..hahaha..curlast ko~

kiera'sakura said...

kek tue ampa buat sndiri ke? ju nmpk mcm tembam ckit la, ok org bertunang msti la senang hati kan...hihihihi

fana farhana said...

GK: la dia kan retisssssssssssssssss

erin: kan? kami pon pelik mcm mn boleh terupdate blog! hahahaha

yaya: :)))))

abg nadh: abg pon sama! tahniahhhhh

diaq: bahahahaha..amboi nak kena kutey lettewwwwwww


kiera: xda la,kami beli kek tu kat secret recipe :)