9/20/2011

wordless wednesday #3

assalamualaikum :)









I MISS MY MUM.











I MISS HER DAMN MUCH.














ALAMAK,DAH TAK JADI WORDLESS DAH







(-.-')




















tahniah mak sebab dah konvo~ ehhh?




hahahahaha










p/s: I LOVE YOUUU MAKKKK <3

9/19/2011

ADAB ISLAM :)

ASSALAMUALAIKUM :)
















HUKUM BERTUNANG DALAM ISLAM










CARA BERKAWAN SEBELUM KAHWIN





P/S: memang minat ustaz ni,lawak :) dalam lawak,ada info berguna. sukaaaaaaaa (^__^)

mulut memang gatal kannnnnnnnnnn!!!!

assalamualaikummmm~~






:)




memang rasa nak post lagu je sekarang~




sebab apa?




STRESS!!!



nak upload bumper tak siap2 sebab berubben meksis tak bagi kerjasama
nak upload gamba selowww kemain!





huh~








layan je lah lagu ni ye~






layannnn






THE TROUBLE WITH LOVE IS




Love can be a many splendored thing
Can't deny the joy it brings
A dozen roses, diamond rings
Dreams for sale and fairy tales
It'll make you hear a symphony
And you just want the world to see
But like a drug that makes you blind,
It'll fool ya every time

The trouble with love is
It can tear you up inside
Make your heart believe a lie
It's stronger than your pride
The trouble with love is
It doesn't care how fast you fall
And you can't refuse the call
See, you got no say at all

Now I was once a fool, it's true
I played the game by all the rules
But now my world's a deeper blue
I'm sadder, but I'm wiser too
I swore I'd never love again
I swore my heart would never mend
Said love wasn't worth the pain
But then I hear it call my name

(The trouble with) The trouble with love is
It can tear you up inside
Make your heart believe a lie
It's stronger than your pride
The trouble with love is
It doesn't care how fast you fall
And you can't refuse the call
See, you got no say at all

Every time I turn around
I think I've got it all figured out
My heart keeps callin' and I keep on fallin'
Over and over again
This sad story always ends the same
Me standin' in the pourin' rain
It seems no matter what I do
It tears my heart in two

(The trouble with love is) The trouble with love, yeah
(It can tear you up inside) It can tear you up inside
(Make your heart believe a lie) Make your heart believe a lie
It's stronger than your pride

(The trouble with love is)
It's in your heart
It's in your soul (doesn't care how fast you fall)
You won't get no control
(and you can't refuse the call)
See, you got no say at all

(The trouble with love is) Oh, yeah
(It can tear you up inside)
(Make your heart believe a lie) 



p/s: memang minat sangat sangat dengan kelly clarkson ni~ even time dia dalam american idol lagi :)



ni of the favorite song la,memang suka (^____^)




layannnnnnnnnnn~

9/17/2011

mulut gatal!!!

assalamualaikum!



selamat pagi ahad!




bangun pagi rasa gatal mulut,gatal nak menyanyi ok,bukan gatal nak mengumpat..isk isk 

LAKNAT LAKNAT..



hahahaha..


bangun pagi sebelum subuh apa terus nyanyi lagu jar of hearts dengan hatimu milikku..

gila ke apa aku ni
haha


ni yang tak pasal2 nak letak lagu ni,bumper aku sampai sudah tak siap,sebab nak LOADING gamba lambat kemain

ayam betol meksis berukben ni!
grrrrrr
dah la,semput menaip dah..haha
layannnnnnnnn lagu2 ni ya~





JAR OF HEARTS

i know i can’t take one more step towards you
cause all thats waiting is regret
don’t you know i’m not your ghost anymore
you lost the love i loved the most
i learned to live, half alive
and now you want me one more time
who do you think you are?
runnin’ ’round leaving scars
collecting a jar of hearts
tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
don’t come back for me
who do you think you are?
i hear you’re asking all around
if i am anywhere to be found
but i have grown too strong
to ever fall back in your arms
ive learned to live, half alive
and now you want me one more time
who do you think you are?
runnin’ ’round leaving scars
collecting a jar of hearts
and tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
don’t come back for me
who do you think you are?
it took so long just to feel alright
remember how to put back the light in my eyes
i wish i had missed the first time that we kissed
cause you broke all your promises
and now you’re back
you don’t get to get me back
who do you think you are?
running around leaving scars
collecting a jar of hearts
and tearing love apart
you’re gonna catch a cold
from the ice inside your soul
so don’t come back for me
dont come back at all
x2
who do you think you are?
who do you think you are?
who do you think you are?






HATIMU MILIKKU

Pernahkah engkau hargai
Cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengerti
Akan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu
Memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu
Membuatku terpaku
[*]
Di sisimu aku terdiam seribu bahasa
Di hatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan
Ku cinta padamu
[**]
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa batas degupan jantungku
Mungkinkah hatimu milikku jua
Ku sayang padamu
Kan kuabadikan dikau
Suatu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kan kucoretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Dapat jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini
Ulang [*][**]
Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku
Ulang [*][**]
Aku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Dalam hidupku ini


lirik kopipes,rajin pulak la kan kalau aku nak taip seketul seketul.
bahahahahaha
p/s: agak2 kalau tetiba malaydia ni BERSALJI tu sebab aku la. aku nyanyi.hahahahaha

9/07/2011

wordless wednesday????


the apples of my eye :)

salam! :))


it's been a while since tak update blog kan? hahaha a WHILE la sangat,padahal dah 6 bulan! see,dah setengah tahun tinggal blog! 


huhu..saya sibuk T___T




ok lah,asalnya nak update post edisi bumper,tapi post tu tak siap lagi so i post this one dulu ok :)






let me introduce you to the apples of my eye..



why apples instead of apple?
.
.
.
.
.
.
.
.
hehehehe sebab mereka ramaiiii!
.
.
.
.
.
.
and i do love every single one of them! sangattttt sayang! <3 










introducing
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
comel kan?? (^___^)

ini la apples of my eye! :)))
from left: NAIM,NAQIAH,MIKRO,ERIN.ME,LINA N JUCY










ok,yang seriously my personal favorite :)
my pretty girlfriends :)





jucy!
RETIS KBU! 
retis okeh,tengok dressing pon tau dia retis..ada yang mampu nak lawan? takda kannnnn
:P




hidir!
kalau makan time dia ada,for sure i couldn't concentrate on my food! haha..why? couse he's super hilarious! sangat seronok dengan dia,memang dari awal sampai habis keja gelakkkkkkk je lah~
sometimes i wonder, dari mana la dia ni dapat idea nak bercakap..hahaha




mikro& jucy!
olololo so cuteeeee! :))




with naqiah!
she's super cute n adorable :)




me & me-o~
i call him DOMO! sebab dia suka buat some facial expression which i find it's cuteeee :P




me-o lagi~




naim!
ok,yang ni ADIK dia sangat cute! sumpah geram tengok! kalau jumpa memang la kena cubitttt!!!
naimmm,nak buat adik tu jadi menantu boleh?? *larikkkkkkkkkkkkkkkk*




hidir!
see,i told you,he's super hilarious. adoi,amik gamba pon nak macam ni..hahaha





LINA! 
she's my true bestie la. one of my besties since secondary school. even kalau nak keluar rumah kalau emak marah tak bagi keluar pon kalau cakap ada LINA,emak will say yes!
see,emak lebih percaya lina than her own daughter T___T
p/s: BABE! I LOVE YOU!!!! *hugs*




last but not least!
lina,erin n me.
i heart you guys! sayangggg sangat2!!! <3 <3









YA Allah,semoga kau merahmati persahabatan kami yang terjalin, dekatkan hati kami,jauhkan segala perasaan negatif antara kami. semoga persahabatan kita berkekalan. Amin :)



I LOVE YOU GUYS! (^_____^)





5/09/2011

chilled oreo-cheese cake + chilled peach-cheese cake :)

assalamuaikum :)

















ok,apakah benda segiempat di atas ini???
yg sebelah kiri,warna putih tu peach cheese cake
yang kanan tu oreo cheesecake..




















chilled oreo-cheese cake







ni la rupa kek ni sebelum dipotong :) tapi yang gamba atas tu tak letak oreo kat atas,sebab stok oreo tak cukup time tu~ wehehehe..sorry k :)







bahan-bahan:

-2 paket oreo

-whip creme(boleh ganti dengan susu segar)
-sepaket krim cheese

-setengah tin susu pekat (boleh kurangkan atau lebihkan ikut taste masing2)

-3 sudu besar gelatin (ganti dengan agar-agar)



cara-cara:

-pukulkan krim cheese sampai kembang

-masukkan susu pekat,pukul lagi

-masukkan whip kreme tadi

-masukkan oreo,tapi sebelum tu hancurkan oreo tu dulu

-kacau bagi sebati semua tu

-gelatin dicampur dengan sedikit air panas,bagi larut gelatin tu

-masukkan larutan gelatin tadi ke dalam bancuhan tadi

-kacau sampai sebati

-masukkan dalam bekas,boleh mula hias :)

-hiasan terpulang,tapi sedap kalau tabur chocolate rice dan susun oreo kat atas tu

-akhir sekali masukkan kek ke dalam peti sejuk,paling minima selama 2 jam :)





dah siap,boleh makan
.
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
ni la rupa kek bila dah dipotong :) nyummy!~

























chilled peach-cheese cake



actually lupa nak amik gamba kek yang ni T___T


errr




bukan lupa pon,tapi tak sempat amik gamba,dah kepoh nak makan dulu,biasala orang gelojoh memang camni (-.-')















gamba ihsan google~
haaa,macam ni la rupa kek tu :) 










bahan-bahan:

A) base:

-biskut marrie

-butter


B) upper layer

-sepaket krim cheese

-gula ising (sikit je,boleh lebihkan ikut citarasa masing-masing)

-peach dalam tin (potong dalam bentuk dadu)

-3 sudu besar gelatin



cara-cara:

A) base

-hancurkan biskut marrie dan ketepikan

-cairkan butter

-satukan butter dan biskut tadi,dan ratakan dalam satu bekas

-masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam,bagi base tu agak keras sedikit


B) upper layer

-pukul krim cheese tadi sampai kembang

-masukkan gula ising ke dalam krim cheese tadi,pukul sampai sebati

-masukkan peach yang telah dipotong dadu

-akhir sekali masukkan campuran gelatin dan air panas

-kacau semuanya hingga rata dan sebati

-masukkan di dalam bekas base yang telah disejukkan tadi,senang cakap bahagian atas base tadi tu laaaaa

-sejukkan selama 1 jam


















selamat mencuba :)
  


5/04/2011

SEAFOOD LASAGNA! nyummyyyy! *droolinggggggggggggggg*

assalamualaikum~






dinner malam ni buat seafoooood lasagna! ini request adik saya,mula-mula macamm malas gila nak buat sebab leceh,dah la barang takda,nak kena pegi kedai beli barang satu hal,nak masak kulit lasagna satu hal,nak masak krim satu hal.memang rasa tanak buat laaa..








tapi dah menyampah dengar adik tu merengek macam budak kecik,haha buat la jugakkk,kang dia merajuk,susahhhh..dah la bab pujuk2 ni akak memang fail kau! huuuu












gamba memang tak sempat nak amik,sebab adek memang tunggu je depan oven,dah siap dia terus makan dengan rakus dan ganasnya T_____T kau memang gelojoh dik,takut akak nengok ko makan tadi..




















         ni gambar ihsan dari google~ 












makaseh google makaseh~
             










 tapi lasagna aku lagi tebal,sebab aku tamak,excited buat krim dengan letak seafood banyak2 hahaha










bahan-bahan:
-kulit lasagna ( ada 2 jenis,1 yang kena rebus dulu,1 yang terus boleh guna, tapi better amik yang rebus dulu kot,rasa terjamin sikit nak makan)
-parmesan cheese (untuk lapisan akhirrrr lasagna)



campuran A
-2 cawan mozarella cheese (amount boleh ditambah/dikurangkan ikut selera masing2)
-2 cawan cottage cheese(tak letak)
-1 biji telur
-seafood (isi ketam,isi udang,sotong,siput..amount ikut selera masing2,suka banyak letak banyak)
-basil( boleh ganti dengan rosemerry takpun origano) tapi aku tak letak pon haha


bahan sos putih:
-setengah buku butter
-4 sudu besar tepung gandum
-3 sudu besar susu segar
-secubit garam



cara-cara:
1. masak kulit lasagna,ikut arahan yang tertera pada kotak lasagna tuuu

2.dah masak,angkat dan toskan kulit lasagna. asingkan.

3. untuk sos putih, masukkan butter,tepung,susu segar dengan garam dalam periuk,kacau sentiasa sampai kuah putih ni jadi pekat,tapi jangan terlalu pekat,nnt tak sedap.

4. satukan semua campuran A,ketepikan

5. sediakan 1 pan/bekas casserol

6. lapisan pertama,letakkan kuah putih

7.letakkan 1 lapisan lasagna

8. letakkan campuran A

9. ulang langkah 6-8 sehingga habis

10. akhir sekali tabukan parmesan cheese di lapisan teratas

11. tutup dengan aluminium foil,bakar lebih kurang 30 minit pasa suhu 180 degree.





*eh,tapi ni anggaran untuk 5-6 orang makan tau! jangan makan sorang amik anggaran ni pulak,sampai raya haji tak habis makan kang! 











SELAMAT MENCUBA! :)





5/01/2011

chilled oreo-cheese cake!

salam semua :)


























buat kejap,dah lesap~ kek ni mendapat sambutan hangat owh! kena buat lagi lah nanti :D